Rozhovor se Shondou Rhimes

18.05.2009 19:53

         Minulý čtvrtek jsme viděli poslední epizodu 5. série a teď nám nezbývá než jen čekat.. Michael Ausiello ale na nic nečekal a promluvil si se Shondou Rhimes, hlavní scénáristkou Chirurgů. Většina otázek se točila kolem smrti Izzie a George. Ale pozadu také nezůstal vztah Meredith a Dereka a mnoho dalšího. A tady je "výcuc" toho, co jsme se dozvěděli:

 - Zvěsti kolem odchodu Izzie a George? Můžou být, ale jak sama Shonda řekla, Katherine na veřejnosti prohlásila, že by chtěla zůstat a T.R. Knight nikdy sám osobně nic o svém odchodu neřekl!

- Shonda se přiznala, že moc nečte tisk a tak neví, co se o Chirurzích říká. Ale co je důležité, podle ní měla už na začátku 5. série vymyšlených posledních 10 minut ze závěrečného dílu! (Mluvilo se v té době o odchodu Izzie a George? Nemyslím si..)

- Ví Shonda kdo bude žít a kdo zemře? Izzie, George nebo oba? Ano, ví- a neřekne:)

- Dožadoval se TR Knight uvolnění z jeho kontraktu z Grey's? Zajímalo by to asi všechny, ale Shonda se odmítá o soukromých rozhovorech s herci bavit.

- Lituje Shonda, že do seiálu opět přivedla Dennyho a jeho "ghost story"? Ani náhodou. Uvedla, že ona a ostatní scénaristé měli spoustu jiných možností jak říct tenhle příběh, ale zvolili to takhle. Jak sama tvrdí, Chirurgové jsou její první seriál a první navždy zůstane, proto se  na něm bude pořád učit.

- Opravdu jsou Derek a Meredith manželé? Podle Shondy ano. Scénáristé hodně přemýšleli jak svatbu pojmout a nakonec usoudili, že Meredith opravdu není na kostely, a všechno to načinčané okolo. Proto to pojali takhle netradičně. A jestli bude někdy oficiální svatba? Shonda si myslí, že toho oficiální svatba byla.

- Jak to bude v šesté sérii vypadat s těhotenstvím Ellen Pompeo? Scénáristé o tom pořád diskutují. Teď si do začátku června dali pauzu a pak zase dají hlavy dohromady. Ale Ellen tvrdí, že by chtěla natáčet dokud to půjde a její mateřská dovolená by měla do nanáčení zasáhnout až později v šesté řadě.

- A nakonec: Co se Shondě líbí na páté sérii? Nejvíc jí těší, že se do seriálu připojili Kevin McKidd (Owen) a Jessica Capshaw (Arizona) a dobře se s nimi spolupracuje. A také cítí, že tahle série jí konečně zase vrátila radost a energii.

 https://cache.daylife.com/imageserve/0cJN66n3ueejF/340x.jpg