Rozhovor se Sarou Ramirez o sexualitě Callie

08.03.2009 17:24

     Na internetu jsem objevila krátký rozhovor s herečnou Sarou Ramirez, představitelkou Callie. Na otázky ohledně Calliiny sexuality odpovídala pro Vivo Por TiVo.

 

Vaše postava, Callie Torres, nebyla vždy v seriálu Chirurgové lesbička.. Tak proč takový přechod? Byl to trik na zvýšení sledovanosti nebo v Seattle Grace není dost vhodných mužů?

 [smích] Je tady jistě hodně vhodných mužů (v Seattle Grace), nemyslím si, že by to bylo tím. Lesbický děj je zajímavý příběh o dvou ženách, které se ujmou jedna druhé a zamilují se. Scénáristé opravdu chtěli ztvárnit pravdivý příběh a ten příběh je založen na pravém vztahu dvou skutečných žen.

 

Callie byla s muži i ženami, berete ji za homosexuálku nebo bisexuálku?

 Callie objevuje samu sebe a její sexualitu a já ji nechci dávat nálepku, protože celá pointa je v tom, že ona je otevřená osoba. Pátrá po lásce na různých rovinách. Chce najít někoho, s kým by to fungovalo ale zároveň je na této cestě sama. My všichni hledáme sami sebe v jiných lidech, ať o tom víme nebo ne.

 

Myslíte si, že Váš charakter mluví o opomíjené skupině?

 Existuje velká skupina, která není zastoupena v televizi. Skupina spadá někam do středu mezi heterosexuály a homosexuály. Tato skupina je přehlížena, protože lidé říkají: „ Nemůžete být něco mezi. Musíte si vybrat buď jedno nebo druhé.“ Věřím, že lidé, kteří se mohou ztotožnit s jejich pozicí- kde jste přitahováni něčím duchem a osobností v protikladu k jejich pohlaví- věřím, že je můžeme oslovit a říct: „ Hej, právě vás zastupujeme.“ Snad se tak někoho můžeme dotknout a pomoct jim přijít na to, kdo skutečně jsou.

 

Callie nedávno zažila žhavý polibek v koupelně s Arizonou. Stanou se párem?

 Callie a Arizona si možná něco málo začínají. Ale pořád je VELMI počátečním stádiu vývoje, tak opravdu nevím co se stane.

 

Jste závislá na nějakém televizním pořadu?

 Jsem! Miluji Mad Men a Nip Tuck.

 

Internet je vzrušen zvěstmi, že Vaši kolegové z Grey’s – Patrick Dempsey, Katharine Heigl a T.R. Knight opouští na koneci této série seriál.Víte o tom něco?

 Hmm. Vím, že ty zvěsti tady jsou. Ale oni jsou moji spolupracovníci a kolegové. Myslím, že musím respektovat jejich soukromí.

 

Prosím, řekněte nám, že vy nikam neodcházíte.

Ne, neodcházím. Právě teď hraji svou vysněnou roli. Jsem ženský ortopedický chirurg. Jak moc je to super?

 

https://cm1.theinsider.com/media/0/19/55/sara-ramirez-2007-alma-awards-03.0.0.0x0.280x280.jpeg