Jak je na tom Grey’s Practice u diváků?

16.02.2009 18:20

            Zajímalo by vás, jak si vedl první díl cross-overu Grey’s anatomy a Private practise ve sledovanosti? Pokud ano, čtěte dál…

 

            Pro začátek by se ale slušelo uvést pár informací, které s následujícími čísly dosti souvisí. V Americe žije v současné době něco kolem 300 miliónů lidí, kteří ne všichni tráví čtvrteční večer u televize (z důvodů nejrůznějších – třeba jí opovrhují a nebo nemají čas a nahrávají si svoje oblíbené seriály na v současné době tolik oblíbené TiVo…). Navíc berte v potaz, že televizních stanic mají za Velkou louží mnohonásobně více než u nás… desítky stanic státních a další desítky kabelových. Urvat si proto z Železného koláče mnohamiliónový kusanec už je pořádný majstrštyk.

 

            Ale nyní již ke slibovaným čísílkům. Chirurgové byli nasazeni v hlavním vysílacím čase proti Kriminálce Las Vegas, jíž už ve Spojených státech běží devátá řada. Tenhle seriál má, mimochodem, pěkně tuhý kořínek – běží nepřetržitě už devět let a ačkoliv se již dobrá polovina hlavních hvězd odporoučela, své diváky si stále drží. Ale zpátky k Chirurgům. Zatímco CSI přilákalo k televizním obrazovkám 17,8 miliónu diváků, Chirurgové se museli spokojit s „pouhými“ 15,1 miliony. I tak jde ale o nádherná čísla. Když vezmete v potaz druhý odstavec, musíte uznat, že jakýkoliv pořad, který se přehoupne před desetimiliónovou hranici, už je pořádné terno. Za zmínku také stojí úspěch Private Practice – ten nalákal k televizním přijímačům ve věkové skupině 18-49 let na 14,2 milionu dychtivců.

 

            A to si na vyvrcholení zápletky tohoto spletence budeme ještě pár dní muset počkat…